De 3 kruidenthee-favorieten van Magda, Linda en Jacqueline

Kruiden | Spijsvertering

1. Linda: Tintelfris

kruidenthee

Brandnetel + Pepermunt
Bereiding:
Linda: “Deze thee is mijn favoriet; hij is zuiverend en heerlijk verkwikkend. Pluk voor deze oppepper  1 takje pepermunt en enkele topjes brandnetel. Gebruik voor de brandnetel handschoenen en knip voorzichtig de lichtgroene toppen van de brandnetel. Een pot thee voor 4 personen? Pluk een paar topjes brandnetel en 2 tot 3 takjes pepermunt. Overgiet de melange met kokend heet water en laat de thee 10 minuten trekken om de brandnetel te ontdoen van zijn brandharen.

2. Magda: Weldadige Weerstand

Thijm + Rozemarijn + Pepermunt
Bereiding:
Magda: “Als ik me niet helemaal fit voel, drink ik deze thee. Hij is krachtig, aromatisch en geeft me net die boost die ik nodig heb. Pluk voor een pot Weldadige Weerstand (4 personen) 1 takje thijm, 2 takje rozemarijn en 2 takjes pepermunt. Gebruik voor een enkel kopje de helft van de net genoemde dosering. Laat de melange 3 minuten trekken en geniet van een weldadige thee voor ieder moment van de dag.”

3. Jacqueline: Blije Buikkruidenthee maken

Dropplant + Citroenmelisse + Marokkaanse munt
Bereiding:
Jacqueline: “Deze kruiden hebben samen een positieve invloed op de spijsvertering. Het is dan ook een milde en verzachtende thee. Net wat je op zo’n moment nodig hebt. Pluk enkele blaadjes van de dropplant, 1 takje citroenmelisse en 1 takje Marokkaanse munt. Verdubbel deze portie voor een pot thee. Laat de melange 3-5 minuten trekken en laat de thee rustig de buik verwarmen.”

theetuin licht

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 20-05-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >