3 ‘awkward’ momenten in de overgang

Lekker in je vel!

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

1. Na 7 maanden ineens weer ongesteld! Net nu je die witte broek aan had… Na 7 maanden verwacht je het niet. Stiekem had je de overgang al een beetje afgesloten. De extra maandverband en tampon (de voor-het-geval-datjes) vergat je steeds vaker in je tas te stoppen. En juist nu je lekker op een terras met je vriendinnen een wijntje doet, in je nieuwe witte broek… surprise surprise! blog-awkward-momenten-overgang-ongesteld 2. Die allereerste opvlieger en het besef ervan: het zal toch niet… Het was niet eens een bijzondere dag, of een memorabele situatie. Je stond gewoon in de rij bij de plaatselijke bakker en ineens overspoelt een warmtegolf je. Van je tenen tot je kruin: je staat in de fik. Alsof er ieder moment stoom uit je oren kan komen, zo warm. Als je even later met een rood hoofd en je twee volkorenbroden buiten staat en zweet van je voorhoofd afveegt, komt het besef. Dit was hem. Dus zo voelt een opvlieger... Ik ben in de overgang, help! blog-awkward-momenten-overgang-eerste-opvlieger 3. Toen je door een peutertje omschreven werd met ‘die oma daar!’ Oma’s zijn minstens 80 en hebben een wit permanentje. Ze zitten aan de keukentafel met een kopje thee en een schoteltje speculaasjes voor zich te breien. De handen zijn knokig en gerimpeld. De rug wat krom en de benen in de steunkousen gestoken. Dat is voor jou een oma. Maar dat peutertje, aan de andere kant van de straat? Die daar met z’n moeder de hond uitlaat? Die wijst vrolijk naar je met de mededeling: ‘die oma daar heeft ook een hondje’. Die. Oma. Wie? Ik? In de wijde omtrek geen andere hond te zien dan je eigen. Dus dat betekent dat degene die de lijn vasthoudt... de oma is. Gefeliciteerd, je hebt zojuist de oma-leeftijd bereikt!   blog-awkward-momenten-overgang-oma

Meer lezen over de overgang?

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 09-02-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Samen door de overgang. Ontvang gratis e-mails met tips van Magda

tip

Samen door de overgang. Ontvang gratis tips.

Inschrijven >>