20 frustraties bij reuma

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

20 frustraties bij reuma

  1. Vroeger paradeerde ik rond op de hoogste hakken. Het gaf me een groots gevoel (aangezien ik klein van stuk ben). Sinds ik artrose in mijn voeten heb, ben ik aangewezen op 'platte schoenen'. Gelukkig ben ik er achter gekomen dat sneakers stiekem ook wel erg leuk zijn!
  2. Als ik in de winkel sta en mijn pinpas niet uit de portemonnee kan krijgen. Tuurlijk, ik kan natuurlijk de caissière even lief aankijken, maar dat neemt niet weg dat ik me dan zo’n klungel voel.
  3. Dat ik gefrustreerd raak van mijn eigen frustraties. Ik heb geleerd om dan snel te kijken naar de dingen die nog wél lukken. Dat helpt!
  4. Mijn vriendinnen zitten altijd vol verhalen over hun shopzaterdagen met hun dochters. Dat zou ik ook zooo graag kunnen doen met de mijne. Maar goed, wij hebben toevallig dezelfde liefde voor goede series. Hebben zij weer niet ;-)
  5. Dat mijn reumatoloog al getrouwd is!
  6. Dat ik nu gedwongen ben om een bril te dragen, omdat ik mijn lenzen niet meer in kan doen.
  7. Als ik weer eens moet uitleggen waarom ik de ene keer wel van alles kan en de andere keer nauwelijks uit bed kan komen.
  8. Dat je je een hele tijd goed voelt, maar op het moment er een feestje is of een weekendje weg voor de deur staat ineens de reuma weer toeslaat.
  9. Sierraden! Ik vind ze zo mooi, maar krijg ze zelf niet meer om.
  10. Dat ik er met niemand echt over kan praten. Mensen willen gewoon dat je lacht en doorgaat. Als ik ze een keer vertel wat ik dagelijks doormaak en écht voel, dan kappen ze het gesprek snel af.
  11. Dat er nooit mensen voor me opstaan in de bus, ook al zien ze dat ik moeilijk loop. Tja, ik ben een vrouw van 28 en niet eentje van 82, maar voel me dan wel zo!
  12. Omdat mijn handen en vingers zo opgezet zijn, pas ik mijn trouwring niet meer. Hij lag al een tijdje in mijn nachtkastje, totdat mijn man ineens thuis kwam met een mooie ketting. En wat zag ik daar: hij had mijn trouwring bij de juwelier laten vermaken als medaillon!
  13. Als mijn man af en toe laat merken even helemaal klaar te zijn met MIJN reuma.
  14. Dat ik in een rolstoel zit, betekent niet gelijk dat er wat met mijn verstand is. Dus mensen: praat a.u.b. niet als een kind tegen me!
  15. Aardappels schillen, appeltje schillen…schillen in het algemeen.
  16. Dat ik afhankelijker ben geworden van anderen. Gelukkig zien anderen dit niet zo en zijn ze blij dat ze me kunnen helpen waar nodig. Daar ben ik dankbaar voor!
  17. Dat mensen je minder snel uitnodigen of met je afspreken, omdat ze er van uit gaan dat je toch niet kan.
  18. Daten! Wanneer gooi je nu in een gesprek: oh, trouwens… ik heb een chronische ziekte.
  19. Veel hulpmiddelen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.
  20. Dat op vakantie gaan voor mij niet als vakantie voelde. Ik kwam vermoeider terug dan ik er heen ging. Totdat ik begreep dat ik op vakantie gaan ook anders kon invullen en deze beter kon laten aansluiten op mijn behoeften. Mijn vrouw en ik hebben nu een mooie middenweg gevonden.

Verder lezen over reuma?

Reuma: zes etenswaardigheden Meer reuma-blogs!

Advies van Mieke nodig?

Mieke en haar collega’s Iris, Bram en Jacolien staan iedere dag voor je klaar om vragen over jouw gezondheid te beantwoorden. Je kunt het A.Vogel Informatiecentrum bereiken per mail via info@avogel.nl of via het contactformulier op www.avogel.nl/advies.

Laatste wijziging op deze pagina: 03-03-2020

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >