10 handige tips bij reuma

Spieren en gewrichten

10 Huis-tuin-en-keuken-tips bij reuma

10 huis tuin keuken tips bij reuma

1. Krantenstandaard/boekensteun

Bent u dol op lezen, maar kunt u uw boek of tijdschrift maar moeilijk vasthouden? Gebruik dan een krantenstandaard of boekensteun. Zet deze op tafel neer en het enige wat u hoeft te doen, is de volgende bladzijde omslaan.

2. Brievenvanger

Heeft u een brievenbus in de deur? Hang er dan een brievenvanger aan, zo hoeft u niet meer te bukken voor uw post.

3. Wasknijpers zonder veer en de wringemmer

Gebruik wasknijpers zonder veer en hang kleding zoveel mogelijk aan kleerhangers om te drogen. Ook handig: de wringemmer, voor al die vaatdoekjes en natte lappen die u anders met pijn en moeite met de hand uitwringt.

4. The helping hand bij het schoonmaken

Als bukken lastig is, biedt de ‘helping hand’ uitkomst: een handige verlengde grijptang, waarmee u dingen op de grond kunt oppakken. Kies verder voor schoonmaakgereedschap met een verlengde stok. Is het handvat te dun? Er zijn speciale handvatverdikkers te koop. Werkt goed bij een stoffer of dweilstok.

5. Vlees bevroren snijden

Vlees snijden kost veel kracht. Laat het vlees daarom voorsnijden bij de slager of vries het in. Half ontdooid vlees snijdt namelijk makkelijker.

6. Hulp in de keuken

Gebruik een keukenmachine om groente en fruit klein te maken. En een eiersnijder? Die kunnen we ook prima gebruiken voor bijvoorbeeld champignons. Nog zo’n handig hulpmiddel: de kaasschaaf. Voor kaas én komkommers, courgettes, aubergines, asperges etc. Appels en aardappels ontdoen we van hun jasje met de dunschiller, die er ook is met een dik handvat. Net als ander keukengerei overigens.

7. De toiletverhoger

Een te laag toilet is een ware worsteling. Plaats een toiletverhoger om makkelijker te kunnen zitten en opstaan.

8. De tubeknijper

Met een speciale houder voor tubes kunt u zonder veel kracht te zetten de inhoud uit een tube knijpen. Handig voor tandpasta, spier- en gewrichtsgel of een tube crème.

9. Klittenband

Is schoenen strikken een worsteling? Kies dan voor schoenen met klittenband. Moeite met de bh-sluiting? vervang de sluiting door klittenband. Lastige knopen in de broek? Klittenband.

10. Tabletuitdrukkers en medicijndoseerdozen

Medicijnverpakkingen kunnen behoorlijk lastig zijn. Helemaal als de fijne motoriek en kracht in de handen te wensen overlaat. Gelukkig zijn er speciale tabletuitdrukkers, tablettenflacons met speciale dop, tablettensplijters of medicijn-doseerdozen te koop. Staat hét hulpmiddel wat u zoekt er niet tussen? Klop dan eens aan bij de apotheek of thuiszorgwinkel. Zij hebben voor elke vraag – hoe gek u hem zelf ook vind – vaak een passende oplossing.

Meer over reuma

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 03-07-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Elke maand tips van Mieke over reuma en pijnlijke gewrichten?

tip

Gratis tips ontvangen over leven met reuma

Inschrijven >