background

A.Vogel Natuurlijk & Gezond

Verdere verwerking van plant tot tinctuur

De tincturen van verse planten van A.Vogel worden meestal verkregen door middel van extractie met een mengsel van alcohol en water

Extractie

Om van een plant uiteindelijk een geneesmiddel te maken moeten eerst de werkzame stoffen uit de plant geëxtraheerd worden. Eigenlijk is thee zetten een voorbeeld hiervan. De tincturen van verse planten van A.Vogel worden meestal echter verkregen door middel van extractie met een mengsel van alcohol en water. Het gebruikte alcoholmengsel wordt hierbij zorgvuldig afgestemd op de planten en de te extraheren stoffen.

  • Tincturen zijn extracten gemaakt met alcohol. Afhankelijk van de te extraheren planten en hun werkstoffen kunnen hiertoe verschillende alcoholpercentages gebruikt worden.
  • A.Vogel gebruikt uitsluitend zuivere alcohol zonder denatureringsmiddel.
  • Door het op de afzonderlijke planten afgestemde alcoholmengsel komt een optimale combinatie en hoeveelheid werkstoffen uit de planten vrij.
  • De uiteindelijke tinctuur bevat daardoor een optimum aan natuurlijke werkstoffen.

De productiestappen

Voor de vervaardiging van een tinctuur van verse planten worden de planten al dan niet fijngemaakt en daarna in een mengsel van alcohol en water gezet (extractie). Bij de bepaling van het juiste alcoholmengsel voor de extractie wordt rekening gehouden met het reeds aanwezige watergehalte in de verse planten.

  • Afhankelijk van de plantensoort duurt de extractie een paar uur tot 14 dagen. Het extract wordt gedurende deze periode regelmatig geroerd. Op deze manier komen er zo veel mogelijk werkstoffen vrij uit het plantmateriaal. Pas na de volledige extractie wordt de tinctuur uitgeperst.
  • Het bezinksel dat na de extractie overblijft, wordt gecomposteerd en op deze wijze weer in de natuurlijke kringloop opgenomen.
  • Wij hechten veel belang aan kwaliteitscontrole: de tinctuur wordt uitgebreid geanalyseerd en tot aan de goedkeuring in quarantaine bewaard.

De tincturen

Sommige tincturen zijn direct bruikbare geneesmiddelen, zoals A.Vogel Echinaforce® druppels. Voor een deel ook worden tincturen gebruikt als basis voor andere A.Vogel-producten.

  • Door meerdere tincturen te mengen naar het recept van A. Vogel worden zogenaamde complexpreparaten vervaardigd.
  • Tincturen kunnen worden geconcentreerd en vervolgens worden gebruikt voor de productie van tabletten en crèmes.
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >