Spierpijn

Spierpijn

Wat te doen tegen pijnlijke spieren? En dus hoe spierpijn te verhelpen?

Wat is spierpijn?

Flink gesport, een langere wandeling gemaakt dan men gewend is, na jaren weer eens geschaatst. Het kan allemaal spierpijn teweegbrengen. Maar pijnlijke spieren kunnen ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld het overspannen van spieren of een ongewone beweging. Spierpijn komt ook voor bij griep.
Sporters hoor je vaak over pijnlijke spieren en ‘verzuurde spieren’ praten. Zij leveren dan ook vaak een prestatie waar relatief veel zuurstof voor nodig is. Met name de spieren hebben die zuurstof nodig om de in een cel aanwezige voedingsstoffen te kunnen verbranden zodat er energie vrij komt om te kunnen bewegen. Als er niet voldoende uitwisseling van voedings- en afvalstoffen plaatsvindt, ontstaat ophoping van vocht en melkzuur, een stof die bij de verbranding ontstaat. Dit melkzuur prikkelt de zenuwen; deze prikkel wordt als spierpijn ervaren. Spierpijn komt het meest voor in de bovenarmen, benen, rug en nek.

Atrosan Spier- en Gewrichtsgel

Atrosan Spier- en gewrichtsgel  bij spierpijn en stijve gewrichten

100ml

€ 10,27

9,4 (233)

In winkelwagen

Helpt snel bij spierpijn, stijve spieren en gewrichten en pijn door kneuzingen. Het bevat een …
Meer info

Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Arnica Montana. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

Laatste wijziging op deze pagina: 06-11-2018
Bron: Natuurlijk & Gezond. Gezond leven in harmonie met de natuur. Biohorma 2011. Uitgeverij Mix Media B.V., Lelystad
 

Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Elke maand tips van Mieke over reuma en pijnlijke gewrichten?

tip

Gratis tips ontvangen over leven met reuma

Inschrijven >