Dossier Spieren en gewrichten Gewrichtspijn
 

Vraag Mieke

Gewrichtspijn

Oorzaken, voorkomen en behandelen van pijn in de gewrichten

Wat is gewrichtspijn?

Gewrichtspijn is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen die zich kenmerken door pijn, stramme en stijve spieren en gewrichten, gevoeligheid, functieverlies en zwellingen. Gewrichtspijn wordt in de vaak aangeduid met reuma.

Artrose en artritis zijn de bekendste vormen van reuma waarbij gewrichtspijn optreedt. Gewrichten zijn de verbindende elementen tussen onze botten. U gebruikt ze bij elke beweging die u maakt. Als u uw gewrichten zwaar belast, door sporten, werk of overgewicht bijvoorbeeld, dan kunt u last krijgen van gewrichtspijn. Na het veertigste levensjaar kunnen gewrichtspijn en stramheid ook gevolgen zijn van het ouder worden. Veel vrouwen hebben gewrichtspijn in de overgang.

Anderen bekeken ook

120 st

€ 34,99

9,4 (196)

In winkelwagen

Atrosan tabletten 120st

Een goede tip bij reumatische pijn: Atrosan tabletten. Deze tabletten krijgen maar liefst een 9,2 …
Meer info >

Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn op basis van Harpagophytum procumbens. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op klinisch bewijs.

Laatste wijziging op deze pagina: 02-10-2017
Bron: Natuurlijk & Gezond. Gezond leven in harmonie met de natuur. Biohorma 2011. Uitgeverij Mix Media B.V., Lelystad

Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Elke maand tips van Mieke over reuma en pijnlijke gewrichten?

tip

Gratis tips ontvangen over leven met reuma

Inschrijven >