background

Psoriasis

Oorzaken, symptomen en behandelen van psoriasis

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een ernstige vorm van huiduitslag waarbij dikke schilfers dakpansgewijs op de huid liggen, als een soort schubben. Symptomen zijn rode schilferende plekjes of plekken ken met een scherpe grens. De mate van schilfering wisselt en de kleur is zilverwit. De plekken variëren in grootte van 1 tot enkele centimeters. Door samenvloeien ontstaan soms grote plakkaten (psoriasis figurata). Het aantal plekken varieert van een plek tot meer dan honderd. De plekken kunnen op elke plaats voorkomen, maar met name op de ellebogen, de knieën, het behaarde hoofd, en de huid onderop de rug.
De ziekte legt vaak een geestelijke druk op degene die er aan lijdt, omdat het er naar uitziet. Psoriasis is niet besmettelijk. U kunt zich voorstellen dat wanneer iedereen op zonnige dagen luchtig gekleed gaat en zichzelf als het ware 'bloot' geeft, iemand met psoriasis daar helemaal niet blij mee is.

A.Vogel Blogs: inspiratie voor een gezond leven

Liefje, ook dit gaat voorbij
15 tips voor een relaxter leven

Bezoek ons blog

Laatste wijziging op deze pagina: 24-01-2019
Bron: Natuurlijk & Gezond. Gezond leven in harmonie met de natuur. Biohorma 2011. Uitgeverij Mix Media B.V., Lelystad

Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >