background

A.Vogel Natuurlijk & Gezond

In de overgang: vraag en antwoord

van onze overgangsdeskundige Magda

        
Selecteer onderwerp:
Menopause QandA

“Is het normaal dat ik al vier jaar lang heel onregelmatig en tussentijds bloedverlies heb?"

Antwoord: In de aanloop naar je menopauze – de perimenopauze – merk je aan je menstruatie dat je in de overgang komt. Negen op de tien vrouwen hebben vier tot acht jaar onregelmatig bloedverlies en tussentijds bloedverlies in de overgang. Tot de... Lees verder!

"Ik laat mijn baarmoeder verwijderen. Kom ik dan in de overgang? "

Antwoord: Nee, als je je baarmoeder laat verwijderen – bijvoorbeeld vanwege kanker, een verzakking, endometriose of vleesbomen - kom je niet meteen in de overgang. Je kunt weliswaar geen kinderen meer krijgen en menstrueert niet meer, maar dit... Lees verder!

"Helpt venkel bij menopauzale klachten?"

Antwoord: Overgangsverschijnselen kunnen heel vervelend zijn en hoe mooi zou het zijn als we dit kunnen verminderen met groenten. Het klopt inderdaad dat er onderzoek is gedaan naar de invloed van venkel op menopauzale klachten. Iranese onderzoekers... Lees verder!

"Waarom is afvallen in de overgang zo lastig?"

Antwoord: Interessante vraag! Want de meeste vrouwen die in de overgang komen hebben te maken met het feit dat hun figuur veranderd en dat ze aankomen. Ze kunnen er van alles tegen doen: meer bewegen en gezonder eten. Maar zo makkelijk als het... Lees verder!


In de overgang? Join the club!

Schrijf je gratis in en ontvang iedere maand een mail met praktische tips, weetjes, adviezen en ervaringsverhalen over de overgang.

Schrijf je in voor deze e-special!
Hoe zit dat...?

De overgang is misschien wel één van de minst sexy onderwerpen om over te praten. Maar met deze eenvoudige doe-het-zelf tips heb je een paar goede instrumenten in handen die je helpen tijdens de jaren dat je in de overgang zit.

Lees hier het antwoord
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >