A.Vogel Blog

home / advies bij / huiduitslag

Huiduitslag

Wat te doen aan rode huiduitslag (evt met jeuk)?

1

Huiduitslag

De huid is de spiegel van onze gezondheid, is een oud gezegde. Dat dit maar al te waar is ondervinden we allemaal. De huid is namelijk gevoelig voor elke verandering, zowel van binnenuit als van buitenaf. Van binnenuit kunnen bijvoorbeeld hormonen een rol spelen, maar ook de spijsvertering of emoties zoals spanningen of zorgen. Van buitenaf hebben bijvoorbeeld weersinvloeden, airconditioning en centrale verwarming een invloed op uw huid. Een allergie voor voedsel kan ook de huiduitslag veroorzaken.

Natuurlijke hulp bij huiduitslag

Natuurlijke hulp bij huiduitslag

Crème Bioforce

Crème Bioforce is een natuurlijke, vette crème op basis van wolvet, met verschillende heilzame planten zoals valkruid, goudsbloem, toverhazelaar, salie en heelkruid. De crème werkt helend en verzachtend en houdt de huid soepel, zowel bij een ruwe, schrale als bij een droge en gevoelige, geïrriteerde huid. Meer info

Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Symptomen huiduitslag

Symptomen huiduitslag

Uw huid kan vet worden of juist erg droog, gaan schilferen of puistjes vertonen. Ook kunnen zich rode vlekjes voordoen, bijvoorbeeld in het gezicht (van uw baby). Ook kan de huiduitslag gepaard gaan met jeuk.

Voorkomen en behandelen van rode huiduitslag

Voorkomen en behandelen van rode huiduitslag

Om onze huid gezond te houden is het belangrijk dat deze iedere dag goed reinigen. Dat wil niet zeggen dat er flink met zeep moet worden geboend. Dat zou zelfs averechts werken. Om het dunne laagje (hydrolipidefilm) dat onze huid beschermt tegen ziekteverwekkers goed in tact te houden, is gewoon water zeker zo effectief.

Voor een gezonde huid is voeding en zuurstof nodig. En omdat de huid niet van buitenaf wordt gevoed, zullen deze stoffen via het bloed moeten worden aangevoerd. Een goede doorbloeding van de huid is daarom erg belangrijk. Een goede doorbloeding kunt u stimuleren door:

  • voldoende beweging
  • borstelmassages
  • regelmatig douchen met afwisselend koud en warm water.
Voedingsadvies bij huiduitslag

Voedingsadvies bij huiduitslag

Gebruik bij huiduitslag volwaardige voeding, met volop vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld: verse groente en fruit, rauwkost, volkorenproducten, zilvervliesrijst.
Vermijd verzadigde (dierlijke) vetten, gebruik liever plantaardige, meervoudig onverzadigde vetten.
Voor een goede huidfunctie zijn essentiële vetzuren onmisbaar, bijvoorbeeld in de vorm van teunisbloemolie, lijnzaadolie, zonnebloemolie en olijfolie. Gebruik in plaats van volle melk liever zure melkproducten, zoals karnemelk, biogarde, kwark.
Drink voldoende, ten minste 1,5 tot 2 liter (mineraalarm bronwater of kruidenthee). Veel drinken is één van de beste manieren om de huid in goede conditie te houden!

Doe de huid-check

Doe de huid-check

Welke crème past bij uw huidtype? Check het hier!

Laatste wijziging op deze pagina: 27-07-2016
Bron: Natuurlijk & Gezond. Gezond leven in harmonie met de natuur. Biohorma 2011. Uitgeverij Mix Media B.V., Lelystad

Volg A.Vogel op Facebook

Vragen?

Stel ze gerust aan onze gezondheidsexperts!

Of bel ons voor advies:

0900-2 46 46 46

Van 8:30-17:30u, gebruikelijke belkosten.

Vragen? Chat nu live met ons Informatiecentrum!