background

Darmflora

Probiotica en een gezonde darmflora

Wat is de darmflora?

Darmflora is een verzamelnaam voor alle bacteriën die in uw darmen leven, de gunstige en de ongunstige. En dat zijn er nogal wat. In uw darmen huizen zo'n 100.000.000.000.000 bacteriën (100.000 miljard, ruim een kilo!), verdeeld over driehonderd tot vijfhonderd bevolkingsgroepen. De gunstige bacteriën in de darmflora breken uw voeding af en zetten dit om in stoffen die uw lichaam kan opnemen. Ze zijn dus heel belangrijk voor uw spijsvertering. Ook in de opbouw van uw natuurlijke weerstand en in de stoelgang speelt de darmflora een belangrijke rol. In sommige situaties - bijvoorbeeld na antibiotica of een antibioticakuur - kan de balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën in de darmflora veranderen. Dan kunt u een probioticum gebruiken. Een probioticum helpt de darmflora op te bouwen én de darmflora te versterken.

Een goede darmflora is belangrijk voor het op peil houden van de algemene weerstand, sneller herstel na een ziekte en een goede opname van voedingsstoffen.

Laatste wijziging op deze pagina: 05-10-2017
Bron: Natuurlijk & Gezond. Gezond leven in harmonie met de natuur. Biohorma 2011. Uitgeverij Mix Media B.V., Lelystad

Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >