background

“Ik ben in de overgang en ik voel me goed!”

Opvliegers, prikkelbaar en humeurig
“Fluiten deed ik niet, maar echt heftig was het ook niet. Ik zat er zo’n beetje tussenin”, blikt Monique terug op haar eerste overgangsjaar. “Ik was bij tijden prikkelbaar en dan had ik he-le-maal nergens zin in. Ik werd ook zwaarder, maar dat koppelde ik niet gelijk aan de overgang. De opvliegers wel, daar kon ik niet omheen. Wat kan een mens transpireren zeg! Gek genoeg wist ik bijna niets over de overgang. Wat dit kan doen met je humeur, je gewicht, je huid. En met je seksualiteit, ook niet onbelangrijk. Van mijn vriendinnen hoorde ik niet meer dan ‘daar komt weer een opvlieger.’ Maar toen ik wat doorvroeg, kwamen de verhalen wel los.”

Het hoort toch gewoon bij het vrouw zijn...
De overgang is een natuurlijk proces en veel vrouwen nemen de bijbehorende ongemakken nog voor lief. “Het duurde bij mij ook even voordat ik een overgangsproduct ter ondersteuning wilde proberen” vertelt Monique. “Ik wilde mijn lichaam niet in de weg zitten, maar eigenlijk deed ik dat toch door geen hulp te zoeken. Toen ik dat inzag, ben ik mij direct gaan oriënteren. Ik koos voor Famosan omdat het me ondersteunt bij mijn overgangsverschijnselen. Maar ook omdat het een natuurlijk product is dat het overgangsproces intact laat. Dat laatste sprak me erg aan. En gelukkig maar. Ik kan dan ook zeggen: ik ben in de overgang en voel me goed!”

Laatste wijziging op deze pagina: 05-04-2013
Bron: Natuurlijk & Gezond. Gezond leven in harmonie met de natuur. A.Vogel B.V. 2011. Uitgeverij Mix Media B.V., Lelystad

Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Test je gezondheid

Doe een van de online zelftesten en ontvang direct advies

Naar de testen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >