background

A.Vogel

Al 100 jaar passie voor planten

Nieuwsgierig met een open blik

Amerika, Australië, Afrika... Alfred Vogel trok in zijn leven de hele wereld over om lezingen te geven en onderzoek te doen. Zijn open blik en zijn wil om de kracht van de natuur verder te ontdekken leidden hem op zijn reizen naar talloze planten die de gezondheid van mensen kunnen ondersteunen. Alfred Vogel was er van overtuigd dat extracten uit vers geoogste planten een groter en dieper effect hebben dan extracten van gedroogde kruiden. Als het dus ook maar even kon, werkte Alfred daarom met verse planten. En dat doet het merk A.Vogel nog steeds. Het oogsten van de planten gebeurt volgens speciale oogstspecificaties en precies op het moment dat de werkstoffen in de plant optimaal zijn. We verwerken de planten na de oogst direct, vaak al binnen 2 uur, in onze fabriek. Zo gaan er zo min mogelijk werkstoffen verloren.

Uit eigen ecologische tuinen

Uit de A.Vogel tuinen op de Veluwe wordt ieder jaar wel 50.000 kilo plant geoogst voor het maken van de A.Vogel producten. Uniek in deze tuinen is de 100% gecontroleerde, biologische teelt. De biologische zaden komen altijd van planten die geteeld grond die vrij van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen is. De meeste planten in de A.Vogel tuinen groeien er namelijk niet voor de sier, maar zijn de basis voor de A.Vogel producten. Voor de tabletten die je slikt, de crème die je smeert of de druppels die je inneemt.

A.Vogel in 2023

De passie voor verse planten en wetenschappelijke effectiviteitsstudies is iets wat de mensen bij A.Vogel anno 2023 nog steeds drijft. Net als de bevlogenheid om te blijven innoveren. Het portfolio van A.Vogel bevat al ruim 100 producten, maar daar komen jaarlijks nieuwe producten bij.

 

100 jaar A.Vogel in beeld


1 / 12
2 / 12
3 / 12
4 / 12
5 / 12
6 / 12
7 / 12
8 / 12
9 / 12
10 / 12
11 / 12
12 / 12

Puzzel mee en win!

Los de puzzel op en win prachtige prijzen! Zoals een volledig verzorgd wellness-weekend voor twee personen in Zwitserland, of een goedgevulde A.Vogel productbox.

Klik hier en doe mee!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf