background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Speltfarfalle met citroensaus

  • Tijd:  min
  • Moeilijk
  • 4 p.

Een smakelijk pastagerecht met zelfgemaakte speltfarfalle. De pittige en romige saus maakt dit tot een mooi en verfrissend voorgerecht of hoofdmaaltijd.

Speltfarfalle met citroensaus
  • Tijd: 90 min
  • Bereiden: min
  • Moeilijk
  • 4 p.
Speltfarfalle met citroensaus

Ingrediënten

Speltfarfalle met citroensaus

Speltfarfalle:

  • speltpastadeeg, ong. 350 gram
  • zeezout
  • handjevol bieslook

Citroensaus:

  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 sjalot, gesneden
  • 1 knoflookteentje, geplet
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel boter
  • 2 theelepels verse gember, geraspt
  • 50 ml witte port
  • 300 ml Herbamare® groentebouillon
  • 150 ml volle room
  • 50 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • Herbamare® Original kruidenzout
  • versgemalen peper

Hoe maak je speltfarfalle met citroensaus?

1. Rol, voor de farfalle, het pastadeeg met een pastamachine uit tot een dikte van ong. 1 mm. Snijd het deeg met een mes of een deegwiel in vierkantjes van 7 cm. Vouw elk vierkantje drie of vier keer op zigzag-manier en druk in het midden op elkaar om een vlindervorm te krijgen. Laat 30 minuten in de oven drogen en zet het dan aan de kant tot je klaar bent om te koken of om in te vriezen.

2. Schil de hele citroen, verwijder de witte binnenste huid, en snijd het vruchtvlees uit de vrucht. Kook de sjalot, knoflook en honing kort in de boter. Voeg de in blokjes gesneden citroen en gember toe, en kook alles tot een pap. Voeg de port en groentebouillon toe en laat iets indikken.

3. Haal het geheel door de zeef en kook het dan tot dit dik wordt. Voeg de room en Parmezaanse kaas toe, breng aan de kook en kruid naar smaak.

4. Kook de farfalle 5 tot 6 minuten in gezout water tot deze beetgaar is. Voeg de citroenreepjes 2 minuten voor het einde van de kooktijd toe, en kook samen. Laat de pasta uitlekken en meng met de reepjes en saus.

5. Snijd de bieslook in stukjes van 2 cm en strooi deze er dan over.

  De alcohol verdampt vrijwel volledig tijdens het koken. In plaats van port kun je ook wittedruivensap gebruiken. De citroenpuree moet worden gekookt zonder dat de room stremt. Gebruik geen halfvolle room. De frisse, pittige, scherpe smaak van de gember combineert heel goed met de spelt. Gember stimuleert de spijsvertering en de opname van essentiële stoffen uit voedsel.

 Bron van gezondheid

  • bevat veel voedingsvezels
  • rijk aan mineralen (koper, ijzer, zink en magnesium)
Speltfarfalle met citroensaus

Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf