Decembermenu: 3 gangen gezond!

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

Amuse van Makreel mousse

Een frisse start

makreelmousse

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 gerookte makreel
  • kwart bosje verse tijm
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper/zout

Bereiding
Ontdoe de makreel van zijn velletje, doe alle ingrediënten in een maatbeker en maak met de staafmixer tot een romige mousse. Verdeel de makreelmousse over de amuselepels en garneer met wat verse tijm.

Pastinaak/andijviepuree met Kabeljauw

kabeljauw

Lekker licht en gezond!
Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 pastinaken
  • 200 gram andijvie
  • 40 gram blauwe kaas
  • klontje roomboter
  • peper/zout
  • 200 gram kabeljauw per persoon

Bereiding
Schil de pastinaken en kook ze in ruim water in circa 10 minuten beetgaar. Was ondertussen de andijvie en snijd deze in kleine reepjes. Giet de pastinaken af. Voeg de andijvie, boter, peper en zout toe en maak fijn met een staafmixer of blender. Bak ondertussen in een koekenpan de kabeljauw en leg deze op de pastinaakpuree. Smelt de blauwe kaas in de koekenpan en giet deze als laatste over de vis heen

Chocoladetaartje met Cranberry-roomijs

Hier maak je vrienden mee!
toetjes2Benodigdheden voor 6 taartjes
Voor de bodem:

  • 100 gram pecannoten
  • 8 verse dadels
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 avocado
  • 4 verse dadels
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Voor het ijs:toetjes3

  • 100 gram bevroren cranberry's
  • 2 eetlepels honing
  • 100 ml kokosroom

Bereiding

Doe de pecannoten, 8 dadels en het snufje zout in een keukenmachine en maal goed fijn. Kneed het mengsel met de hand nog even goed door. Maak 6 kleine balletjes en verdeel deze over de vormpjes. Druk de balletjes uit, zodat de vormpjes helemaal goed bekleed zijn. Zet in de koelkast. Meng ondertussen de ingrediënten voor de vulling met een staafmixer. Vul de taartjes met het mengsel en zet een paar uur in de koelkast om op te stijven. Maak vlak voor het opdienen het cranberry ijs, door de bevroren cranberry's met de kokosroom en de honing te pureren met de staafmixer. Serveer het ijs bij de taartjes en garneer met losse cranberry's. taartje

En dan is er koffie! Kies ook eens voor Bambu, een kopje puur natuur

Bambu is een 100% natuurlijke koffievervanger die geen cafeïne bevat. Een kopje Bambu is snel gemaakt: los een koffielepel Bambu op in heet water of in een combinatie van hete melk (1/3) en heet water (2/3). Roer goed en geniet van je heerlijk kopje Bambu.

Download het gratis Bambu receptboekje!

Met A.Vogel Bambu kunt u nog veel meer maken dan alleen lekkere koffie. We hebben een boekje gemaakt met de heerlijkste gezonde recepten! Klik hier om het RECEPTENBOEKJE te downloaden!

Eet smakelijk! Hetty

gezond-kerstdiner

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2021

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >