A.Vogel Blog

home / advies bij / oorpijn

Oorpijn

Gaat vaak gepaard met keelpijn

2

Oorontsteking?

Als u last hebt van oorpijn en de pijn wordt erger als u aan het oorlelletje trekt dan hebt u misschien last van een ontsteking van de uitwendige gehoorgang: het gedeelte vóór het trommelvlies. Een ontsteking van de gehoorgang wordt meestal door een bacterie of een schimmel veroorzaakt.
Een ontsteking van het middenoor begint echter meestal met een verkoudheid.

Symptomen van oorpijn

Kenmerkend voor oorpijn zijn:

  • pijn en/of jeuk
  • roodheid
  • soms schilfers in de gehoorgang
  • verminderd gehoor

Oorzaak oorpijn

Er kunnen verschillende oorzaken van oorpijn zijn, bijvoorbeeld veel peuteren of krabben in het oor, oorsmeer verwijderen met een scherp voorwerp of wattenstaafje, een steenpuist of door het dragen van een gehoorapparaat. Als u vaak last hebt van uw oren na het zwemmen, kunt u de gehoorgang beschermen met een watje met Crème Bioforce of speciale oordopjes. Gebruik nooit wattenstaafjes om het oor schoon te maken.

Oorpijn bij kind en volwassene

Bij een kind of baby met pijn in het oor is meetal het middenoor ontstoken. Symptomen naast de pijn zijn etterig of bloederig vocht uit één of beide oren. Kinderen jonger dan twee jaar hebben er vaak koorts bij. Een kind kan ziek erg ziek voelen door oorpijn, waardoor het niet goed eet en of slaapt. Een baby kan oorpijn uiten als hij naar de oren grijpt of met het hoofd rolt.

Bij volwassenen wijst oorpijn in de meeste gevallen op een ontsteking van de huid van de gehoorgang. Mensen met nauwe gehoorgangen hebben vaker last van oorpijn.

Hoe lang duurt een oorontsteking?

Meestal is een uitwendige oorontsteking binnen drie weken genezen. Raadpleeg een arts als de pijn aanhoudt of erg heftig is of met koorts gepaard gaat.

A.Vogel-product bij onvoldoende weerstand

Echinaforce tabletten

Echinaforce tabletten helpen bij onvoldoende weerstand, griep en verkoudheid.
Echinaforce tabletten versterken het immuunsysteem, waardoor de weerstand tegen bacteriële en virale infecties toeneemt. Hierdoor wordt u minder snel ziek en herstelt u sneller in geval van ziekte!
Meer info


Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Echinacea purpurea. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

Laatste wijziging op deze pagina: 15-10-2014
Bron: Natuurlijk & Gezond. Gezond leven in harmonie met de natuur. Biohorma 2011. Uitgeverij Mix Media B.V., Lelystad

Volg A.Vogel op Facebook

Vragen?

Stel ze gerust aan onze gezondheidsexperts!

Of bel ons voor advies:

0900-2 46 46 46

Van 9:00-17:00u, gebruikelijke belkosten.

Nieuw! Bestel gratis het magazine over reuma