A.Vogel Blog

home / advies / heesheid

Heesheid

Wat te doen bij heesheid? Heesheid stem

Wat is heesheid?

Heesheid hoort vaak bij een verkoudheid. Maar heesheid van de stem kan ook een andere oorzaak hebben. Roken gaat ook vaak samen met heesheid, door irritatie van het keelslijmvlies. Stoppen is dan natuurlijk de beste remedie. Verstokte rokers die zijn gestopt kunnen de eerste tijd nog wat meer last hebben, maar dat wordt geleidelijk minder.

Wat te doen bij heesheid?

Een natuurlijke en simpele manier om de keel te verzachten, is kauwen op gedroogde lijsterbessen en de wortels van de kleine bevernel. Houd de mond zo lang mogelijk dicht om het sap goed op de keel te laten inwerken en vermeng het goed met speeksel. Dit helpt goed tegen heesheid van de stem.

Raadpleeg een arts als de heesheid wekenlang aanhoudt. Aanvullend kunt u contact opnemen met een van onze deskundigen van het A.Vogel Informatiecentrum voor persoonlijk advies over voeding en leefwijze.

Zie ook: Verkoudheid, hoesten

Droge hoest en kriebelhoest

Hoestspray nr 1 - Bij droge hoest en kriebelhoest

Nieuw! A.Vogel Hoestspray nr 1 - Bij droge hoest en kriebelhoest werkt hoeststillend en verzachtend bij droge hoest en kriebelhoest.
Meer info


Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Weerstand verhogen

Echinaforce tabletten

Echinaforce tabletten helpen bij onvoldoende weerstand, griep en verkoudheid.
Echinaforce tabletten versterken het immuunsysteem, waardoor de weerstand tegen bacteriële en virale infecties toeneemt. Hierdoor wordt u minder snel ziek en herstelt u sneller in geval van ziekte!
Meer info


Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Echinacea purpurea. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

Laatste wijziging op deze pagina: 18-08-2014
Bron: Biohorma 2011. Natuurlijk & Gezond. Gezond leven in harmonie met de natuur. Uitgeverij Mix Media B.V., Lelystad

Volg A.Vogel op Facebook

Vragen?

Stel ze gerust aan onze gezondheidsexperts!

Of bel ons voor advies:

0900-2 46 46 460

Van 9:00-17:00u, voor dit informatienummer betaalt u de gebruikelijke belkosten.