A.Vogel Blog

home / advies / gezond afvallen

Gezond afvallen met A.Vogel

Gezond gewicht, spijsvertering en natuurlijke hulp bij afvallen

Natuurlijke hulp van A.Vogel bij gezond afvallen

Vetvertering
De lever en gal dragen bij aan een gezonde spijsvertering en de vetvertering. Voor de ondersteuning van de lever en galfunctie kunt u A.Vogel Boldocynara forte gebruiken. Dit bevat een hoge concentratie artisjok, een plant die de lever en gal goed ondersteunt.

Vochthuishouding
De aan- en afvoer van vocht in het lichaam moet in balans zijn voor een goede vochthuishouding. Gebruik daarom Solidago complex.

Versterken darmflora
De darmflora kunt u versterken met behulp van een probioticum. Aciforce probioticum is een probioticum die wel drie miljard actieve bacteriën bevat per dosering. Deze nuttige bacteriën helpen de darmflora herstellen.

Vergroot uw kennis, doe de kennisquiz Vergroot uw kennis Doe de kennisquiz Doe de kennisquiz

Waarom afvallen?

Overgewicht is een toenemend probleem in Nederland. Voor de meeste mensen die proberen af te vallen, zijn dit de belangrijkste motivaties:

  • Er goed uitzien
  • Een goed figuur
  • Een gezond gewicht is beter voor de gezondheid en conditie

Een gezond gewicht bereiken

Er zijn vele diëten die u kunt volgen om een gezond gewicht te bereiken. Op dit moment is het Dr. Frank dieet erg populair. Net als bij andere diëten is het ook bij het dieet van Dr.Frank belangrijk om een aantal hulpmiddelen te gebruiken om uw gezondheid goed op peil te houden. Dus: gezonder afvallen. Want als u niet afvalt op een verantwoorde manier, kan het uw gezondheid schaden.

Gezond afvallen: waar let u op?

A.Vogel geeft u ondersteuning om op een verantwoorde manier om te gaan met het verliezen van gewicht. Niet alleen tijdens een dieet, maar ook ervoor en erna is het belangrijk om goed voor uw lichaam te zorgen.
Belangrijk bij gezond afvallen:

  • Spijsvertering, een essentieel proces in uw lichaam
  • Gezonde voeding, let dus op wat u eet en hoe u eet
  • Gezonde darmflora

Gezond afvallen: denk aan uw spijsvertering

We kunnen het spijsverteringsstelsel een beetje vergelijken met een lopende band. Deze lopende band van spijsvertering is ongeveer zeven meter lang en begint in de mond en eindigt bij de anus. In het spijsverteringsstelsel wordt het voedsel in kleine brokjes verdeeld, gekneed en bewerkt met sappen. Onderweg neemt het lichaam de waardevolle stoffen uit het eten op en verdwijnen de onverteerbare resten via de ontlasting. Een prachtig systeem dat dag in dag uit zijn werk doet. Een goede spijsvertering is de basis voor uw gezondheid en voor een gezond gewicht. 

Liever geen dieet of light

Na de feestdagen of vlak voor de zomervakantie; dé momenten dat we snel die overtollige kilo’s kwijt willen raken. Veel mensen kiezen dan voor een dieet, gaan alleen nog maar ‘light’ eten en drinken en gebruiken soms zelfs laxeermiddelen. Voedingsdeskundigen staan sceptisch tegenover deze methodes. De kanttekeningen op een rij:

  • Een dieet geeft houvast en heeft vaak succes; we vallen af. Toch zijn veel diëten ongezond omdat in het dagelijkse dieetmenu te weinig gezonde voedingsstoffen zitten. Zo is een dieet met zeer weinig vet niet aan te raden. Door een lage vetopname is namelijk ook de opname van in vet-oplosbare vitaminen (A, D, E en K) laag.
  • Maar het grootste nadeel van een dieet is dat het tijdelijk is: niemand zal zijn hele leven blijven eten volgens een dieet. Er zal altijd een moment komen dat we weer gewoon gaan eten en dus zullen terugvallen in oude gewoontes. De kilo’s zitten er snel weer aan. Vaak zijn het er zelfs meer dan voor het dieet. Om die reden is het belangrijk te achterhalen wat de werkelijke oorzaak is van het overgewicht en dáár wat aan te doen.
  • Laxeermiddelen (en ook andere vermageringsmiddelen) zijn gebaseerd op een snellere passage van het voedsel. Het lichaam krijgt niet de kans alle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen uit het voedsel op te nemen. Dit is om die reden geen gezonde manier van afvallen.
  • Er zijn heel veel lightproducten te koop, maar het blijkt dat mensen daar niet van afvallen. Inmiddels wordt door onderzoek duidelijk hoe dat kan. Een voorbeeld: suiker kan worden vervangen door nep-suiker (zonder calorieën) en dat smaakt nagenoeg hetzelfde. De hersenen merken dit verschil echter wél. Wanneer iemand een frisdrank met suiker proeft, neemt de hersenactiviteit in de hypothalamus af. Dit wijst op een verzadigingsgevoel. Wanneer iemand suikervrije frisdrank drinkt, blijft de activiteit in dit deel van de hersenen bij het proeven gelijk – we hebben nog steeds trek. Een simpel voorbeeld dat pleit altijd te kiezen voor natuurlijke voeding.

Laatste wijziging op deze pagina: 12-02-2014
Bron: Biohorma 2011. Natuurlijk & Gezond. Gezond leven in harmonie met de natuur. Uitgeverij Mix Media B.V., Lelystad

Volg A.Vogel op Facebook

Vragen?

Stel ze gerust aan onze gezondheidsexperts!

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
       
10 ct per minuut

Geleidelijk afvallen is het beste

Vrijwel alle voedingsdeskundigen zijn het er over eens: geleidelijk afvallen is het beste. Niet alleen voor de gezondheid, maar ook om het jojo-effect te vermijden. Daarmee bedoelen we het verschijnsel dat iemand na te stoppen met rigoureus lijnen weer terugkomt op het oude gewicht.

Een goed tempo van afvallen is ongeveer 0,5 tot 1 kilogram per week. Voor ouderen of voor mensen met een niet-optimale gezondheid, is een rustiger tempo nog beter.

Meer informatie:

0 artikelen in winkelwagentjecart-icon