A.Vogel Blog

home / advies bij / gewrichten

Gewrichten en spieren

18

Bewegen is gezond bij stijve spieren en gewrichten

Bewegen is gezond. Met geregelde beweging voel je je fitter en zie je er ook beter uit. Een goede norm voor gezond bewegen is een half uur matig intensieve beweging per dag. Minimaal vijf dagen per week, maar beter nog elke dag. Een half uur per dag, dat valt eigenlijk reuze mee. Elke dag naar het werk fietsen kan al voldoende zijn. Je hoeft dat half uur overigens niet in één keer vol te maken. Drie keer tien minuten bewegen is ook goed, met een minimum van vijf minuten per keer. Als de spieren en gewrichten soepel hun werk doen, merk je daar in het algemeen weinig van. Maar iedereen heeft wel eens ervaren dat dat anders kan zijn na intensief sporten, uitgebreid tuinieren of ander zwaar lichamelijk werk. Ook leeftijd kan een rol spelen.

Natuurlijke hulp voor uw spieren en gewrichten

Glucosamine + Alchemilla

A.Vogel Glucosamine+Alchemilla bevat Alchemilla vulgaris en Populus tremuloides. Dit helpt bij het behoud van een goede conditie van het smeermiddel en het behoud van gezond kraakbeen.
Meer info


Voedingssupplement - kruidenpreparaat. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bewegen positief algehele gezondheid

Beweging kost energie, maar geeft ook energie. Wanneer je lichamelijk fit bent, werkt alles beter. De spijsvertering werkt efficiënter, de spieren zijn soepeler, het hart is gezonder en de bloedcirculatie is beter. Ook de milt, lever, longen en bloedvaten hebben er profijt van, evenals als de geest. Het goede nieuws is dat je nooit te oud bent om met regelmatig lichaamsbeweging te beginnen. Zelfs negentig plussers hebben er nog baat bij.

Behandelen stijve, stramme spieren en gewrichten

Maar wat te doen bij stijve en stramme spieren. Veel mensen herkennen het wel: ochtendstijfheid, gevoelige en koude spieren. Dan kan het verleidelijk zijn om minder te gaan bewegen. Maar juist dan is beweging belangrijk om de soepelheid en bewegingsfuncties zoveel mogelijk te behouden. Denk hierbij aan beweging die zo min mogelijk belastend is voor de spieren en gewrichten, zoals zwemmen, yoga, aqua-joggen en tai chi.

Gezond kraakbeen voor soepele gewrichten

Gewrichten vormen de bewegende verbinding tussen twee botdelen. De botdelen bewegen over elkaar heen. Daarom zijn ze bekleed met kraakbeen. Dit kraakbeen zorgt ervoor dat de gewrichtsoppervlakten precies op elkaar passen en de druk op de gewrichten goed wordt verdeeld. Een goede conditie van het smeermiddel tussen de gewrichten is nodig om het kraakbeen gezond te houden. Het smeermiddel zorgt er ook voor dat de in het gewricht gevormde afvalstoffen afgevoerd worden. Het smeermiddel tussen de gewrichten is dus belangrijk voor het behoud van soepele gewrichten.

Laatste wijziging op deze pagina: 06-08-2015
Bron: Natuurlijk & Gezond. Gezond leven in harmonie met de natuur. Biohorma 2011. Uitgeverij Mix Media B.V., Lelystad

Volg A.Vogel op Facebook

Vragen?

Stel ze gerust aan onze gezondheidsexperts!

Of bel ons voor advies:

0900-2 46 46 46

Van 8:30-17:30u, gebruikelijke belkosten.

Lees verder:

Traditioneel kruidengeneesmiddel

Nieuw! Bestel gratis het BALANCE magazine over reuma